Dan odprtih vrat PGD Vižmarje - Brod 2022

 

V torek 25. oktobra smo vižmarski gasilci organizirali dan odprtih vrat. Prireditev se je odvijala pred in v prostorih gasilskega društva. Urnik predstavitve je potekal:

  1. Med 17. in 18. uro je potekala predstavitev društva, predstavitev delovanja mladinske komisije našega društva, kjer so se otroci lahko pomerili v gasilski igri gašenja tarče z gasilnikom na vodo (brentače), predstavitve gasilke muzejske zbirke našega društva ter voden ogled razstavljenih vozil.
  2. Med 18. in 19. uro je potekala predstavitev delovanja ročnega gasilnega aparata na prah in ogljikov dioksid. Ter praktično gašenje z njimi, na plinskem simulatorju gašenja začetnih požarov. Prav tako pa je potekala predstavitev napačnega gašenja vrelega olja z vodo (maščobna eksplozija) in pred tem, kako lahko varno ugasnemo goreče olje v posodi.
  3. Po 19. uri pa je sledila teoretična in praktična predstavitev in obnovitev prve pomoči za krajane, ter delovanje polavtomatskega defibirlatorja.

Ves čas si je bilo mogoče ogledati razstavljena vozila in opremo. Naše članice in člani pa so poskrbeli z doma pripravljenimi slaščicami in pijačo, da želodčki niso bili prazni in grla ne preveč suha.