MLADINA

 

Na mladih svet stoji in tega se še kako dobro zavedamo v Prostovoljnem gasilskem društvu Vižmarje – Brod. Srečanja mladine imamo v času šole redno vsak teden, včasih se pred tekmovanji dobivamo tudi pogosteje in po dogovoru. Otroci so razdeljeni v tri starostne skupine, da se lahko učni program bolje prilagaja njihovemu zanimanju in načinu učenja.

Naši najmlajši gasilci skozi igro spoznavajo osnove gasilstva in gasilske preventive med tem ko starejši že znajo uporabljati gasilne aparate in vedo kaj vse je potrebno sporočiti na številko 112, ko potrebujemo pomoč gasilcev. Najstarejše mladince že počasi privajamo, da bodo postali pravi operativci in jih učimo o opremi,  ki jo naše društvo premore in tudi o pravilni uporabi le-te.

Redno se udeležujemo tekmovanj, ki jih organizirata komisija za tekmovanje in komisija za mladino Gasilske zveze Ljubljana. To so nastop gasilskih desetin, orientacija, kviz in gasilsko smučarsko tekmovanje. Vsako leto sodelujemo tudi na likovnem natečaju, kjer otroci ustvarijo zanimive slike, ki so nato razstavljene v pritličju Koloseja.

Mladino enkrat letno peljemo na Gasilsko brigado Ljubljana, kjer nam razkažejo vsa zanimiva vozila in opišejo službo poklicnega gasilca. Včasih organiziramo tudi izlet na Regijski obveščevalni center, na Reševalno postajo Ljubljana ali pa obiščemo poklicne gasilce na Letališču Jožeta Pučnika. Na vsake tri leta se udeležimo poletnega tabora v Bohinju.

Da pa niso vse dejavnosti ki jih počnemo povezane le z gasilstvom se včasih odpravimo v kino, na bowling ali pa samo na vročo čokolado oziroma sladoled. V kleti društva sta biljardna miza in računalnik. Tam lahko pogledamo tudi kakšen film, saj imamo veliko platno in kavč. Če pa pozimi zapade sneg, sledita kepanje in vroč čaj.

Če se nam želiš pridružiti, nas obišči v času srečan in s seboj prinesi izpolnjeno pristopno izjavo:

 

Pionirji (6 - 11 let): sreda ob 18h

Mentorji: Špela Šumec in Ana Šumec

Mladinci (12 - 16 let): sreda ob 19h

Mentorji: Nik Kerčmar, Andrej Petelin

Gasilci pripravniki (16 - 18 let): sreda ob 19h ali četrtek ob 19h (ko so vaje operative)

Mentorji: vsakokratni vodja operativnih vaj

Mladinska komisija PGD Vižmarje – Brod