Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Prostovoljnega gasilskega društva Vižmarje-Brod. S pomočjo spleta želimo približati, širši javnosti, predvsem pa našim krajanom, aktivnosti in dogodke, povezane z našim društvom.

Naše gasilsko društvo je bilo ustanovljeno leta 1904. Trenutno v društvu deluje 138 članov od tega je 60 pionirjev in mladincev, ter 28 operativnih članov. Če želite izvedeti kaj več o zgodovini društva, si preberite v zavihku, Zgodovina.

Smo društvo 2. kategorije in smo vključeni v sektor Zahod, v katerem deluje 12 gasilskih društev. Vsi skupaj smo člani  Gasilske zveze Ljubljana in Slovenije. Primarno naš požarni okoliš predstavlja katasterska enota Vižmarje (več v zavihku Požarni okoliš), vendar delujemo tudi na območju Mestne občine Ljubljana, po potrebi pa tudi drugod po Sloveniji in tudi tujini.

Glavna dejavnost društva ni prirejanje gasilskih veselic in za novo leto raznos koledarjev, ter s tem, posredno prošnja za prostovoljne donacije. Ne, poglavitna dejavnost gasilcev so humanitarna dela na širokem področju delovanja. Gre za brezkompromisno in nesebično pomoč in reševanje življenja ter privatne in javne imovine, v naravnih in drugih nesrečah.

Da pa lahko zagotavljamo takšno pomoč, članstvo nenehno izobražujemo in usposabljamo. Vendar pa si vzamemo čas tudi za druženje v Klubski sobi društva, kjer odigramo partijo taroka, igro biljarda ali pa se družimo ob pogovoru ali gledanju filma. Naše najmlajše popeljemo na kakšnen izlet v okoliške kraje, organiziramo letno taborjenje, skratka stalno se nekaj dogaja.

V kolikor ocenjujete, da bi vas ali vaše otroke zanimalo sodelovanje v našem društvu, nas prosimo obiščite (več v zavihku Pridruži se nam). Z veseljem vam bomo razkazali našo gasilsko opremo in vam na željo tudi demonstrirali rokovanje z njo.

 

Predsednik PGD Vižmarje - Brod

Matic Ilovar